Resevillkor

Bokning
Din flygbiljett bokar du på www.incatours.se i 4 enkla steg. Du kan boka din flygbiljett online tidigast 330 dagar för avresedatumet. När du bokar din flygresa är det mycket viktigt att fylla i korrekt stavade namn på alla resenärer i bokningen. Det är tyvärr inte möjligt att ändra på stavningen i efterhand. För att få boka hos oss måste du ha fyllt minst 18 år.

Namn
Förnamn: ange alltid det första förnamnet i passet.

Efternamn: ange samtliga efternamn enligt passet.

Om du ska gifta dig måste du boka din resa i samma namn som du kommer att ha i ditt pass vid resa.

Exempelvis:
Namn i passet                                 Hur det ska se ut i bokningen
Nils Martin Björk                              Nils Björk
Nils Martin Björk Andersson            Nils Björk Andersson

Du måste själv kontrollera att du fyllt i alla uppgifter korrekt. Bokningssystemet tar bort alla mellanslag och skiljetecken mellan namn, samt att prickar på å, ä och ö försvinner.

Barnens ålder
Glöm inte att ange rätt ålder på alla barn som följer med på resan. Det är barnens ålder vid hemresedatum som gäller, inte åldern vid bokningstillfället.
OBS! Skulle barnet fylla 2 år under resans gång så bokar du det som ett barn över 2 år. Om barnet fyller 12 år under resans gång, ska du boka in det som vuxen.

Barn över 2 år måste ha en egen stol. Barn under 2 år får inget eget säte eller mat och betalar oftast mellan 10-20 % av biljettpriset.

Tidtabell
Alla flygtider som anges på din bokningsbekräftelse, e-ticket eller tidtabell är lokala tider. Flygtider och flightnummer kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att kontrollera din elektroniska biljett noggrant före både avresa och hemresa, och vara uppmärksam på tidtabellförändringar. Alla eventuella förändringar av din bokning kommuniceras av Inca Tours via e-post, så därför måste du titta i din inkorg med jämna mellanrum.

Tekniska problem
Inca Tours reserverar sig för eventuella tekniska problem, datafel, prisfel och ändringar utförda av flygbolagen utanför vår kontroll. Vi ansvarar ej heller för flygbolagens ändringar. Om tekniska problem uppstår i anslutning till helg eller under helg kontaktar vi dig nästföljande vardag. Inca Tours förbehåller sig även rätten att avboka reservationen vid tekniska problem och prisfel som ligger utanför vår kontroll. Om detta skulle inträffa meddelas du via e-post. Skulle något bli fel kontaktar vi er inom 24 timmar efter erhållen betalning på vardagar, eller första vardagen efter en helg. Vi försöker hitta en lösning men om det inte går betalar vi tillbaka pengarna. I de fall bokningen är betald med kort kan det dröja upp till 3 bankdagar innan pengarna återfinns på kortet vid en återbetalning.

VIKTIGT
Läs och godkänn resevillkoren före köpet.

Innan köpet, kontrollera att stavningen av resenärens namn stämmer överens med stavningen i passet.

Regelbundet bevaka den angivna e-postadressen, då all korrespondans från oss sker via e-post.

Kontrollera flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresa.

Kontrollera med respektive flygbolag från vilken flygplatsterminal din avresa sker från.

Kontrollera visumregler för din slutdestination samt vid eventuella mellanlandningar. Detta gör du via respektive lands ambassad.

Kontrollera vilka vaccinationer som behövs inför resan.

Kontrollera passregler samt passets giltighetstid, då vissa länder kräver att passet är giltigt minst sex månader efter hemresan.

Kontrollera aktuella incheckningstider för hela resan.

Flygbiljetter är personliga och kan ej överlåtas eller byta namn.

Betalning
På Inca Tours kan du betalande med följande betalsätt:

- Internetbank ( Handelsbanken, Swedbank och SEB) – Rabatt på 30 kr vid varje bokning

- Betal/Kreditkort (Visa och Mastercard)

När betalningen är genomförd är bokningen bindande. I del flesta fall kan inte biljetten ändras eller avbokas, dessa regler sätts av flygbolagen, inte av Easyticket.

Biljetter

När vi fått betalningen tillhanda skickar vi en betalningsbekräftelse på e-biljetten till den e-postadress resenären angivit vid bokningstillfället. Denna betalningsbekräftelse är din biljett och skall medföras under hela resan.

Ombokning/avbokning
De flesta flygbolag har mycket restriktiva ombokningsregler. I de fall ombokning är möjlig tar Inca Tours ut en ombokningsavgift på 500 kr plus flygbolagets egna avgifter och/eller prisskillnad.

Avbokning utan tecknande av avbeställningsskydd är ej möjlig, vi rekommenderar därför att ni tecknar avbeställningsskydd vid bokningstillfället.
Avbeställningsskyddet skall tecknas vid bokningstillfället av flygbiljett samt betalas på angivet betalningsdatum för resan. Avbeställningsskyddet kan varken tecknas eller tas bort efter att resan är betald.
En avbokning måste styrkas med läkarintyg och avbokning och ersättning sker enligt villkoren för avbeställningsförsäkringen. Avbeställningsskydd kan tecknas även om resan påbörjas utanför Norden och för icke nordiska medborgare bara det bokas och köps hos Inca Tours i Sverige.
Avbokning måste ske snarast, dock inte senare än 24 timmar för avresa. Om inte Easyticket kan nås, skall avbokningen ske direkt hos flygbolaget.

När en bokning avbokas pga tidsändringar eller inställda flyg återbetalas hela beloppet minus en administrativ avgift på 150 kr.

Kostnaden för avbeställningsskydd, servicepaket eller konkursskydd återbetalas ej.

För avbokningar maila oss på info@incatours.se, så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Avbeställningsskydd med konkursskydd
För att skydda dig mot flygbolagskonkurser rekommenderar vi dig att teckna ett konkursskydd. Det kostar 129 kr per person och skyddar dig i händelse att flygbolaget skulle gå i konkurs.

Om konkursen sker före avresa får du alla dina pengar tillbaka, om det sker under resans gång bokar vi om till en likvärdig hemresa.

Bagage, måltider och assistans
Tillåten bagagevikt/antal kollin varierar beroende på vilken typ av flygbiljett du har och vilket flygbolag du reser med. För att veta vad som gäller i ditt fall ber vi dig besöka ditt flygbolags hemsida.

Vid beställning av specialmåltider, särskild stolsplacering och specialassistans, tar Inca Tours ut en avgift om 150 kr per bokning. Detta önskemål görs på info@incatours.se

Om du tecknar vårt servicepaket för 99 kr vid bokningstillfället så hjälper vi dig med ovan frågor (Bagageupplysning, måltider, stolsplacering och assistans)

Akuta ärenden
Vid akuta ärenden, maila till info@incatours.se, så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Priser
Avbeställningsskydd: Varierar beroende på resans pris
Ombokningskostnad: 500 kr per person + flygbolagets avgifter (när ombokning är möjlig)
Servicepaket: 99 kr per bokning vid bokningstillfälle, 150 kr efter bokningstillfälle
Konkursskydd: 129 kr per person